Kohvikeskus

Kui mõte kuumast auravast kohvist pole enam teps mitte erutav, tähendab see vaid üht – kätte on jõudnud suvi ja jääkohvide hooaeg!

Kuigi arvatakse, et lased masinast kohvi, viskad jääkuubikud sisse ja ongi jääkohv valmis, siis tegelikult päris nii ikka pole. Selline kohv kipub pisut mõru ja mõrkjas jääma ning tulemus jääkohvina ei pruugi kõige maitsvam olla.

Jääkohv vajab külmpruuli kohvi. Selle tarvis jahvata kohvioad peenemaks, kuid mitte päris peeneks, vaid jäta pisut jämedam jahvatus. Võta liitri külma vee kohta 100 grammi kohvi. Jäta seisma üleööks. Kui tarvitamiseks läheb, kurna puru ära.

Sellisel viisil tehtud kohv muutub üsna kofeiinirikkaks, ent samas kaotab kohvi mõruda meki ja lisades sekka nüüd piima ning jääkuubikuid on tulemuseks mõnus suvine kosutus.

Nipp 1 – kasuta tavaliste jääkuubikute asemel kohvist tehtud jääkuubikuid!

Nipp 2 – vahukoor teeb hea veel paremaks!

Jääkohv

Täida klaasitäis jääkuubikutega, vala pool klaasi piima ja pool klaasi külmpruulitud kohvi. Magusasõbrad võivad sekka lisada lusikatäie fariinsuhkrut. 

Jääkohv banaaniga

  • 1 tükeldatud ja külmutatud banaan
  • 1 dl külmpruuli kohvi
  • 1 dl külma piima
  • soovi korral kaneeli 

Pane tükeldatud banaan, kohv ja piim blendrisse. Blenderda ühtlaseks. Serveermisel võid lisada kaneeli ja veel lisa jääkuubikuid. Naudi kohe!

Frappe