• Postitused

Kohviubade säilitamine

Kohviubade kõige suuremad vaenlased on õhk, niiskus, soojus ja valgus. Kohviubade säilitamisel ringleb ka müüt, et parim viis ubade värskuse säilitamiseks on külmik. Kindlasti ei tasu igapäevaselt kohviube külmutuskapis hoiustada, kuna kohvioad on tundlikud niiskusele ja temperatuuri kõikumistele. Lisaks võtavad oad külmikus kergesti juurde teiste toiduainete aroomi ja maitse.

Soovitused kohviubade sälitamiseks:

  • Säilita kohvi alati originaalpakendis ja kasuta kohvipaki sulgurit
  • Hoia kohvipakk kindlalt suletuna, et vältida kohviubade või jahvatatud kohvi kokkupuudet õhuhapnikuga. Hapnik on kindlapeale üks suurimaid kohviubade vaenlasi: see reageerib neis leiduvate kemikaalidega, mis rikub erakordselt kiirelt nende aroomi ja maitse.
  • Hoia kohvi niiskuse eest. Niiskus on ohtlik seetõttu, et võib esile kutsuda hallitust.
  • Hoia kohvi kuumuse ja otsese päikesevalguse eest
  • Ära vala kohvi originaalpakendist välja
  • Ära jäta kohvipakki avatuna seisma
  • Kui oled soetanud oma kohvioad ilma suletava pakendita, sulge see sulguriga, ning pane pakk kuiva ja jahedasse kohta, eemale päikesevalgusest ja tugevatest aroomidest.
  • Niipea kui paki kohvi ostad, peaksid proovima selle võimalikult kiirelt ära tarbida.

Kohvikeskus soovitab alati kõikidel klientidel osta endale väike abimees nimega kohvipaki sulgur, mis aitab hoiustada kohviube õhukindlalt.

Kas sul on kohvipaki sulgur juba kodus olemas? Kui EI siis leiad omale väikse abimehe SIIT!

Kohvipaki sulgur on mõeldud kohvipakkidele kuni 1 kg, eesmärgiga sulgeda lahtine pakk säilitamaks kohviubade värskuse ka kuni viimase kohvioani pakis! Oluline sulguri kasutusel on, et pakk sulgeda kohe kohviubade tasapinna pealt, et pakki ei jääks hapnikku, mis kahandabki kohviubade värskust! Kohvisasinasse vala maksimaalselt nii palju ube, mida kasutad ära 2-3 päevaga. Sedasi saad võimalikult hea ja värske kohvi!

Nüüd kõik kohvi tegema!

Mõnusat kohvikatsetamiskuud!