Piparkoogi latte – jõuluretsept

Kui lund hakkab sadama, on aeg küpsetustarvikud välja tõmmata ja valmistada partii (või kolm) piparkooke. Miks mitte nautida küpsetamise ajal mõnusat omatehtud piparkoogilattet, kasutades paljusid samu koostisosi?

Siin on meie lihtne piparkoogi latte retsept koos juhiste ja pruulimisnõuannetega. Miks mitte kaunistada oma piparkoogilattet piparkoogimehega? Oleme üsna kindlad, et jõuluvana kiidab selle heaks.

Retsept on kahele

Sul läheb vaja:

120 ml espressot (st tavaliselt 4 shoti)

1 tl kaneeli

1 tl muskaatpähklit

1 tl jahvatatud ingverit

3 supilusikatäit melassi

350 ml tassi mis tahes tüüpi piima

…ning keskmist kaussi, visplit, piimavahustit, kaht kohvitassi

Retsept:

  1. Sega kausis espresso, vürtsid ja melass ning vispelda, kuni kõik on täielikult segunenud.
  2. Auruta piim  – selleks võid kasutada spetsiaalset piimavahustuskannu või kui sul on Jura preemium kohvimasin, siis saad ka menüüst valida kuuma või vahustatud piima valiku. Võid ka piima kastrulis soojendada, valada kuumakindlasse kaanega purki ja loksutada, kuni see vahustub.
  3. Jaga espressosegu kahe kohvikruusi vahel.
  4. Vala peale kuum piim ning tõsta lusikaga igale kruusile piimavahtu.
  5. Kaunistuseks puista joogile kaneeli või ehi väikese piparkoogiküpsisega. 

Naudi oma mõnusat jooki!

Retsepti allikas