Kohvikeskus

Kevadpühadele vastu tibukollaste mahlaste sidruniruudukestega, millele lisavad magusust kohvikreemi pesad šhokolaadimunaga. Muidugi võid neid ka peale pühi küpsetada, ent sel puhul võid šokolaadimunad pesast välja jätta!  Võid küpsetada koogi ka ümmarguses kuni 26 cm läbimõõduga vormis, kui sul on aga mõni pisem kandiline koogivorm, siis küpseta selles.

Vaja läheb:

Põhi:

  • 75 g magedat sulavõid
  • 180 g küpsiseid

Täidis:

  • 4 muna
  • 100 g suhkrut
  • 300 g hapukoort
  • 1 sidruni koor + mahl
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3 spl jahu

Kate:

Kohvi-võikreem

Põhi

Vooderda koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Kui kasutad mitte lahtikäivat vormi, jäta küpsetuspaberi ääred üle vormi serva rippuma, nendest on hea hiljem kinni haarata ja kook vormist välja tõsta.

Põhja jaoks purusta küpsised ühtlaseks pudiks kas blendri või taignarulliga rullides. Soovi korral kasuta juba valmispuru, mida peaks leiduma suuremates kauplustes.

Sega sulavõiga (ära kasuta suurema soolasisaldusega võid kui 0,03 g).

Suru saadud segu koogivormi põhjale ja aseta külmikusse ootele.

Täidis

Õhulisema tulemuse saamiseks võid eraldada munavalged munakollastest ja vahustada munavalged eraldi tugevaks vahuks ning lõpus kokku segada.

Ent kui sa oled mugav inimene, siis jäta munavalged kollastest eraldamata ning vahusta kõik 4 muna koos 100 g suhkruga heledaks vahuks. Lisa 3 spl jahu, 300 g hapukoort, 1 tl vanillisuhkrut ja 1 sidruni riivitud koor ning pressitud mahl. Sega ühtlaseks.

Vala saadud segu küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadi juures umbes 35-40 minutit.

Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

Kohvi-võikreem

Mikserda omavahel 100 g tuhksuhkrut 150 g toasooja pehme võiga korralikuks heledaks vahuks. Lase miksrilabadel oma tööd teha, et saavutada siidine püsiv tulemus. Seejärel sega sisse 70 ml espressot.

Pane saadud segu pritskotti ja kujunda pesa igale koogitükile.

Aseta pesa sisse šokolaadimuna.

Head isu!